Breakdance: Den nya utmanaren för hemsideprogram 2024

Skriven av

Axel

Publicerad

Vi finansieras av våra läsare. Om du köper något via våra länkar får vi en provision.
I den här artikeln kommer vi att gå igenom:

Breakdance är ett nytt tillägg för WordPress som gör att du kan bygga egna hemsidor utan att behöva ha några förkunskaper i kodning. Det är en direkt utmanare till det redan etablerade tillägget Elementor som länge varit populärt bland WordPress-utvecklare. Det ska bli intressant att se hur nykomlingen mäter sig med Elementor när det gäller funktionalitet och integration.

Även om Breakdance i sig är ett nytt tillägg har utvecklarna bakom tjänsten lång erfarenhet från tidigare. Samma personer som lanserade Oxygen builder har nu lanserat Breakdance. Målet var att erbjuda en direkt konkurrent till Divi och Elementor som tog tekniken från Oxygen och gjorde den mer användarvänlig.

På den här sidan hittar du vårt första intryck av Breakdance och en genomgång av vilka funktioner det nya tillägget kan erbjuda.

Fördelar och nackdelar med breakdance

Det är viktigt att notera att Breakdance precis har gått från beta till lansering, vilket innebär att det fortfarande är en produkt under utveckling. Teamet har redan sagt att det finns ett antal tillägg och uppdateringar på ritbordet, vilket innebär att vissa av för- och nackdelarna kan komma att jämna ut sig med tiden. 

Fördelar med Breakdance

  • Erbjuder 60 dagars öppet köp
  • Obegränsat antal sidor per licens
  • SEO-vänlig
  • Integration av WooCommerce

Nackdelar med Breakdance

  • Endast årsplan
  • Kräver förkunskaper i HTML och CSS för bästa resultat

Breakdance priser

För närvarande finns det bara ett abonnemang tillgängligt för dem som vill prova en fullständig version av Breakdance och det är en årlig licens för 149 dollar med 60-dagars öppet köp. Detta ger dig tillgång till alla funktioner som Breakdance har att erbjuda och låser din prenumeration till detta pris. Utvecklarna har meddelat att priset kommer att stiga till 349 dollar per år, men de som registrerar sig nu kommer att behålla sitt nuvarande pris. 

Det som tydligt skiljer Breakdance från Elementor är möjligheten att använda det på ett obegränsat antal hemsidor. Detta har länge varit ett irritationsmoment för Elementor-användare som måste uppgradera till ett agency abonnemang för att få samma möjlighet. Denna möjlighet kan därför vara en del av det som gör Breakdance till en attraktiv ersättare för Elementor-användare nu när tillägget äntligen finns i full kommersiell version. 

Allt du behöver för att använda Breakdance i dina egna eller kunders projekt är en licens. Detta gör Breakdance till ett utmärkt verktyg för frilansare som behöver ett plugin som de kan använda i många projekt samtidigt utan att behöva betala enorma summor för det. För tillfället är detta förmodligen det bästa försäljningsargumentet för varför någon bör överväga att byta från Elementor till Breakdance. 

Om du vill prova plattformen innan du köper den kan du göra det i 30 dagar. Allt du behöver göra är att ladda ner gratisversionen och aktivera din provversion. Detta kan göras utan att du behöver uppge ett kreditkort. 

Breakdance användarvänlighet och funktionalitet

Breakdance är en allt-i-ett-lösning för dem som vill skapa professionella hemsidor utan att behöva koda dem från grunden. De använder klassiska drag-and-drop-element som du kan placera på din hemsida. Många tidigare Oxygen-användare har reagerat starkt på att en del av funktionaliteten i Breakdance bygger på saker som har efterfrågats men ännu inte införts i Oxygen-plattformen. 

Detta har skapat en del intern turbulens om var utvecklarna lägger sitt fokus, men för dem som kommer att använda verktyget har det resulterat i ett utmärkt hemsideprogram. Breakdance har ett antal smarta funktioner som gör det mycket enklare att designa en professionell webbplats från grunden. Vi har därför tittat närmare på vilka funktioner du bör känna till när du provar Breakdance. 

Ett brett utbud av premiumartiklar

När du använder en drag-and-drop-byggare som Breakdance och Elementor är det viktigt med högkvalitativa element. Det är ofta dessa som du använder för att lägga till funktionalitet på din hemsida utan att behöva installera hundratals olika tillägg. På Breakdance hittar du ett brett utbud av sådana element som du fritt kan använda på din hemsida. Dessa inkluderar färdiga mallar, grafik, ikoner, strukturella element och popup-byggare för dem som behöver dem. 

På så sätt kan du snabbt skapa en professionell webbplats med önskade funktioner utan att behöva lägga till fler tillägg som gör dig långsammare. Direkt ur lådan har Breakdance mer än 100 olika element som ingår i din licens. 

Design av rubriker och menyer

Om du har försökt skapa en webbplats med ett hemsideprogram tidigare vet du att det ofta är svårt att få den perfekta rubriken. Breakdance har gjort något åt detta genom att låta dig anpassa den exakt så som du vill ha den. En kombination av CSS och drag-och-släpp-redigering gör att du kan styra placering, storlek och innehåll med några enkla knapptryckningar. 

Detta garanterar att du får exakt det resultat du vill ha. Allt du behöver göra är att använda ett headerelement som sedan gör att du kan anpassa innehållet, sticky och utseendet exakt som du vill ha det. Detta kan sätta pricken över i:et på din nästa hemsida och lösa ett problem som länge har plågat användare av Wix, Elementor och liknande tjänster. 

WooCommerce stöds

Om du ska starta en nätbutik på din WordPress-hemsida är WooCommerce förmodligen det bästa valet. Det är viktigt att din blockbyggare är kompatibel med WooCommerce för att din hemsida ska få bästa möjliga resultat. Breakdance har flera element som är särskilt utformade för WooCommerce, och du kan enkelt lägga till en kundvagn på din hemsida för att skapa en funktionell webbshop. 

Om du är osäker på hur du ska göra detta erbjuder Breakdance ett antal handledningar på sin webbplats. Här hittar du steg-för-steg-guider och ett antal videor där utvecklarna själva tar dig igenom hur du enkelt sätter upp en nätbutik med WordPress och Breakdance. 

SEO och prestanda

Ett problem som många har upplevt när de bygger med färdiga element är att hemsidan ofta blir långsam och inte SEO-vänlig. Detta är något som har fått många att välja bort en blockbyggare när de skapar en ny hemsida, men nu är detta äntligen historia. Breakdance är otroligt lätt och låter dig optimera din hemsida för både hastighet och SEO. 

Alla deras element är kodade från grunden så att de läses korrekt av GoogleBot och laddas snabbt. Du kan därför bygga din webbplats från grunden med Breakdance utan att behöva oroa dig för nedladdning av element och bakgrundsuppgifter. 

Global Styles

För dem som har lite mer kunskap om CSS kan Global Styles vara användbara. Det är riktlinjer för hur din sida ska se ut, vilket gör det lättare att ändra storlek på text, rubriker och olika element på alla dina sidor. Den här funktionen liknar den som finns i Divi – en av de funktioner som har gjort den populär bland utvecklare. 

Fördelen med Global Styles är att du snabbt och enkelt kan ändra utseendet på alla dina undersidor på en gång, i stället för att behöva gå från sida till sida och ändra formateringen. Alla som har försökt bygga en sida med Elementor eller Wix vet hur tidskrävande detta kan vara att göra manuellt. 

Vem passar Breakdance för?

Det råder ingen tvekan om att Breakdance är lite mer avancerad än Elementor för nybörjare, men du får också tillgång till ett antal funktioner som har saknats i Elementor. Med det sagt är det förmodligen en bra idé att ha grundläggande kunskaper i HTML och CSS innan man ger sig i kast med ett projekt med Breakdance. 

Detta beror på att Breakdance bygger på HTML-strukturer i mycket större utsträckning än vad du ser synligt i Elementor, och du kanske vill veta hur man läser sådana strukturer innan du investerar i en licens för Breakdance. Med det sagt är detta något som de flesta lär sig relativt snabbt – och ett antal bra guider har börjat dyka upp för hur man använder Breakdance för att skapa sin hemsida. 

Vår slutsats är att Breakdance är ett bra alternativ till Elementor och Divi även om du inte kan koda. De har skapat en otroligt användarvänlig plattform som utnyttjar samma drag-and-drop-principer som finns i de flesta andra tillägg i samma segment. 

Sammanfattning av vår Breakdance-recension

Breakdance är ett nytt tillägg för WordPress som låter dig använda drag-and-drop-element för att skapa en professionell hemsida. Det skapades av utvecklarna bakom Oxygen-plattformen med visionen att skapa en mer användarvänlig version av Oxygen. Resultatet är ett modernt och användarvänligt drag-and-drop-verktyg som går rakt in i strupen på Elementor PRO och Divi. Lägre kostnader och fler element gör Breakdance till ett bra alternativ för dem som arbetar aktivt med flera projekt eller behöver en licens som täcker flera webbplatser samtidigt. Kort sagt kan detta vara en frilansares bästa vän tack vare kraftfulla verktyg och en obegränsad licens.