Jimdo Erfarenheter: Fullständigt test och granskning (2024)

Skriven av

Axel

Publicerad

Jimdo Erfarenheter Hemsida
Vi finansieras av våra läsare. Om du köper något via våra länkar får vi en provision.
I den här artikeln kommer vi att gå igenom:

Marknaden för hemsideprogram fortsätter att expandera, och den senaste trenden är AI-baserade hemsideprogram . De lovar ofta att du kan skapa en ny hemsida på bara några minuter, men hur bra är dessa sidor? Det får vi reda på när vi tittar närmare på JIMDO. Detta AI-baserade hemsideprogram har blivit ett av de mest populära på marknaden, men är den lika bra som att designa manuellt?

Lär dig allt du behöver veta om det AI-baserade hemsideprogrammet JIMDO och vad du kan förvänta dig av den här plattformen. Vi har testat funktionaliteten, skapat en hemsida och inte minst tittat på vad andra användare tycker. Resultatet av detta har vi sammanställt i denna omfattande JIMDO-guide. 

 logo

AI-baserade hemsideprogram!

Är du redo att lära dig mer om JIMDO och de möjligheter som denna plattform har att erbjuda? Läs vidare nu!

För- och nackdelar med JIMDO

Fördelar med JIMDO

 • Användarvänlig – Med hjälp av detaljerade frågor skapar JIMDO ett blixtsnabbt första utkast till din hemsida. Om du vill göra ändringar kan du enkelt göra det i redigeringsverktyget. 
 • Design – Även om plattformen använder AI är resultaten imponerande. Du får en modern hemsida med ett snyggt utseende och uppdaterade bilder. 
 • Mobilversion – Alla hemsidor som skapats med JIMDO är optimerade och responsiva på olika enheter. Detta gör att du inte behöver konvertera efter publiceringen. 
 • Hastighet – Vi testade vår JIMDO-hemsida med Google PageSpeed och den var bland de snabbaste vi hittills testat. Sidan laddas blixtsnabbt och är lätt att navigera runt på. 

Nackdelar med JIMDO

 • Begränsat antal sidor – Även om det är otroligt enkelt att skapa en hemsida med JIMDO är antalet sidor och funktionaliteten något begränsad i lösningen. 
 • SEO – JIMDO är långt ifrån bäst på SEO. Du kan inte ändra titlar, meta och liknande i tjänsten.
 • Tillägg – Antalet tillägg kan inte jämföras med WordPress, Wix och andra konkurrenter.

JIMDO – priser

Om du utvärderar JIMDO kan det vara bra att veta att tjänsten finns i fyra olika prismodeller. Det är viktigt att notera att alla priser som anges inkluderar en 12-månadersprenumeration och att gratis domäner endast ingår i planen under det första året. Därefter kommer abonnemanget att förnyas för cirka 20 dollar per år. 

 • Play – 0 USD/mån, låter dig testa tjänsten och bygga upp till 5 sidor. Ingen kundtjänst eller domäner ingår. 
 • Start – 9 USD/mån, låter dig bygga upp till 10 sidor och inkluderaren custom domän. Du slipper även reklamen på din sida.. 
 • Grow – 15 USD/mån lämpar sig väl för större hemsidor. Utökad lagring och upp till 50 sidor. 
 • Unlimited – 39 USD/mån dedikerad kundtjänst och obegränsad lagring/hastighet.

JIMDO – användarvänlighet och funktionalitet

En av de saker som vi har imponerats av med JIMDO-tjänsten är den otroligt användarvänliga processen. Med hjälp av JIMDO:s egen editor tas du genom varje steg till en tydlig hemsida. På så sätt kan du skapa en hemsida på bara några minuter. Nedan har vi tittat närmare på vilka funktioner du får om du väljer att använda JIMDO för att skapa din första webbplats.

Färdiga mallar 

En del av processen är att du väljer vilket utseende du vill ha i biblioteket för JIMDO, men du kan inte välja mallar på samma sätt som Wix och Squarespace. Eftersom det är en AI-baserad plattform kommer utseendet att baseras på de svar du ger under processen. Därför skiljer det sig lite från den process som vi är vana vid genom att vi själva måste navigera genom urvalet. 

Reklam 

Eftersom JIMDO erbjuder en gratisversion finns det också en del reklam som följer med på köpet. Du kan dock snabbt bli av med denna reklam genom att uppgradera till ett START- eller högre abonnemang. Reklamen är dock inte särskilt påträngande och omfattar endast en liten JIMDO-logotyp längst ner i sidans sidfot. 

Språk 

JIMDO lämpar sig inte bäst för flerspråkiga hemsidor, men programmet i sig finns på flera olika språk. Tyvärr finns inte svenska med i detta urval just nu, men de lägger till nya språk kontinuerligt. Du kan välja att ha sidan på flera språk, men när vi testade den här funktionen var den långt ifrån optimal. Om du behöver en webbplats som körs på flera språk samtidigt kan du överväga Webnode i stället.

SEO 

SEO-möjligheterna för JIMDO är rent av en besvikelse. Här kan du knappt ändra sidtitlar, och det finns få andra möjligheter att påverka meta, beskrivning och annat. Du kommer inte heller att kunna expandera med Yoast och andra lösningar, så när det gäller SEO har JIMDO en lång väg att gå innan de kan mäta sig med sina konkurrenter. 

Mobilapp 

Även om hemsidorna för JIMDO fungerar bra på både surfplattor och mobiler finns det ingen egenutvecklad applikation för tjänsten. Du kan därför inte göra ändringar på telefonen som du kan med till exempel Wix och Squarespace.

Domän 

Du kan köpa en domän via JIMDO, men om du väljer en av de betalda planerna ingår detta under det första året. Alla domäner måste dock vara värd för JIMDO för att kunna användas, vilket innebär att de inte tillåter omdirigeringar till en extern leverantör. 

Statistik 

Om du vill ha bättre insyn i din trafik kan du koppla Google Analytics till din hemsida. Detta kräver att du kopplar ett Google-konto till din hemsida och öppnar upp för statistik i JIMDO:s kontrollpanel. 

Webbshop

Även om JIMDO erbjuder en lösning för webbshoppar är den inte särskilt lämpad för större företag. Du kan nämligen bara ha upp till 50 sidor med det dyraste abonnemanget på JIMDO, vilket kan vara väldigt begränsat om du vill utöka din butik.

Sammanfattning

JIMDO är en spännande plattform som använder ett AI-baserat hemsideprogram för att skapa webbplatser på bara några minuter. Allt du behöver göra är att svara på några vägledande frågor så skapar plattformen ett utkast till din första hemsida. Du kan sedan välja att göra justeringar och ändringar för att uppnå det resultat du vill ha. Sist men inte minst kan du ändra mallar, typsnitt och bilder.

star icon

Priser från: 14 USD/mån – 60 USD/månad

star icon

Gratis provperiod: Ja

8.2

Vår bedömning

Fördelar

 • star iconLätt att använda
 • star iconMånga bra funktioner
 • star iconBra för mobiloptimering

Nackdelar

 • star iconInte särskilt bra för SEO

Ofta ställda frågor om jimdo

Vilka är fördelarna med att använda Jimdo jämfört med andra hemsidesbyggare?

Fördelarna med att använda Jimdo inkluderar enkelhet, användarvänlighet, anpassningsmöjligheter och konkurrenskraftiga priser. Dessutom erbjuder Jimdo en rad funktioner som kan vara användbara för företag, såsom e-handelsfunktioner och sökmotoroptimeringsverktyg.

Är Jimdo lämpligt för alla typer av företag och branscher?

Jimdo är en mångsidig hemsidesbyggare som kan användas för att skapa hemsidor för en mängd olika företag och branscher. Oavsett om du driver ett e-handelsföretag, en restaurang, en konsultverksamhet eller något annat, kan Jimdo erbjuda de verktyg och funktioner som behövs för att skapa en effektiv och attraktiv hemsida.

Vad kostar det att använda Jimdo för att skapa min företagshemsida?

Jimdo erbjuder flera olika prisplaner för att passa olika budgetar och behov. Det finns en gratis grundplan, samt betalda planer med ytterligare funktioner och resurser. För att få en exakt kostnad för ditt företag rekommenderas att besöka Jimdos officiella webbplats och jämföra de olika planerna.

Kan jag få hjälp med att skapa min hemsida på Jimdo genom Webbskaparen?

Ja, Webbskaparen kan hjälpa dig med att skapa din hemsida på Jimdo. De kan erbjuda support och rådgivning genom hela processen, från att välja rätt prisplan och designa din hemsida till att optimera den för sökmotorer och underhålla den på lång sikt.