Oberlo Sverige: En komplett guide för dropshipping (2023)

Webbskaparen finansieras av våra läsare. Om du köper något via våra länkar får vi en provision.

Är du intresserad av att testa dropshipping på den svenska marknaden? I det här inlägget tar vi en närmare titt på Oberlo, en dropshippingplattform som fortsätter att växa i popularitet, särskilt på den nordiska e-handelsmarknaden.

Vi anser att Oberlo är den bästa dropshippingplattformen för Sverige och Nordeuropa. I vissa fall kan andra liknande plattformar som finns på marknaden vara bättre, något som beror på vilken e-handelsplattform som används.

Oberlo kan endast användas tillsammans med Shopifys e-handelsplattform. För andra e-handelsplattformar kan till exempel AliExpress vara ett alternativ, eftersom appen är kompatibel med fler system än Oberlo.

I vissa sällsynta fall kan AliDropship också vara ett bra alternativ. Med AliDropship kan du beställa en färdig, skräddarsydd webbshop. AliDropship liknar Oberlo, men kan inte användas utan kostnad. (Här får du ej heller samma produktutbud, vilket gör Oberlo till den bästa appen för dropshipping.

Vad är Oberlo?

Oberlo är helt enkelt ett program som kan användas tillsammans med Shopify. När du har startat din webbshop med Shopify kan du ladda ner och installera Oberlo gratis. Oberlo ger dig tillgång till produkter från AliExpress (och andra marknadsplatser).

Eftersom Oberlo är integrerat med AliExpress kan du direkt importera de produkter du vill sälja från AliExpress till din webbshop.

Fördelen med att använda Oberlo är att du sparar mycket tid, för det går snabbt och enkelt att hitta produkter. Du kan jämföra priser, produktfunktioner och leveranstider. När du har bestämt vilka produkter du vill sälja kan du ladda ner dem till din webbshop och göra dem konvertibla med några få klick.

Alla produkter som du vill sälja via Oberlo kommer att levereras till dina kunder. Det innebär att du inte behöver köpa och lagra varorna. När en kund köper en produkt i din webbshop skickas beställningen direkt till leverantören, som ser till att leveransen sker enligt överenskommelse med kunden.

Här kan du läsa mer om dropshipping.

Oberlo är kostnadsfritt för nybörjare, men för större e-handlare som måste hantera stora mängder beställningar och produkter kostar det extra. 

Oberlo har två premiumplaner för större företag (Basic: 29,90 dollar och Pro: 79,90 dollar). Den kostnadsfria tjänsten kan användas för upp till 50 beställningar. Ändå fungerar gratisversionen ganska bra för nybörjare inom dropshipping, eftersom du har många beställningar tillgodo utan kostnad innan du behöver uppgradera.

Finns endast produkter tillverkade i Kina tillgängliga från AliExpress via appen?

Nej, Oberlo ger dig också tillgång till andra marknadsplatser (förutom AliExpress) med produkter från leverantörer i Europa, USA och Asien. Sammantaget har du tillgång till hundratusentals artiklar att välja mellan. Utbudet omfattar praktiskt taget allt mellan himmel och jord.

Fungerar appen även i Sverige?

Dropshipping har tidigare varit relativt ovanligt i Sverige och andra nordiska grannländer. Detta håller dock på att förändras. Enligt statistik från Oberlo anses Sverige, tillsammans med Norge och Danmark, vara en av de största marknaderna i världen för dropshipping, och antalet produkter som säljs via dropshipping ökar varje år.

Det finns även andra plattformar för dropshipping. Särskilt på den amerikanska marknaden, som tillsammans med Kina är den största dropshippingmarknaden i världen, finns det många alternativ. I Europa finns det däremot inte så många alternativ. I södra Europa finns det grossister som säljer B2B och de har ett stort utbud.

Ett exempel sådan grossist är det spanska företaget BigBuy. Skillnaden är att de själva köper produkter och sedan säljer dem vidare, medan Oberlo är en förmedlingstjänst som kopplar ihop din webbshop med produkter direkt från olika leverantörer. Du får inte bara bättre priser med Oberlo, du har också tillgång till ett mycket bredare produktsortiment än vad europeiska grossister kan erbjuda.

Ledtiderna kan variera och vara långa för produkter som tillverkas i Asien, men Oberlo ger dig också tillgång till produkter från europeiska leverantörer. Detta har gjort appen till en av de mest populära dropshipping-tjänsterna i stora delar av Europa.

För- och nackdelar 

De viktigaste fördelarna är:

De viktigaste nackdelarna är:

Sammanfattning – Oberlo Sverige