Om oss

Göra hemsida har sitt ursprung i Axel, som letade efter ett enkelt sätt att skapa en hemsida. På den tiden fanns det inga bra resurser för detta på svenska, vilket ledde till att Axel fick göra omfattande efterforskningar själv. Det var alltså ingen tvekan om att behovet av en svensk informationskälla var stort, och detta var starten på Göra hemsida.

Det som började som Axels personliga blogg har sedan dess utvecklats till en av de mest detaljerade guiderna för hemsideprogram i Sverige. I dag kan vi erbjuda ett detaljerat urval av artiklar, rekommendationer och guider som alla syftar till att göra det lättare för dig att välja. För det finns hundratals plattformar och webbplatsbyggare, men det betyder inte att alla är lika lämpliga.

Våra testare har därför lagt ner hundratals timmar på tester, undersökningar och jämförelser för att hitta de absolut bästa produkterna. Detta har också gjort dem till några av de bästa på att bygga hemsidor, så kunskapen finns där. Att designa din första hemsida kan utan tvekan vara en skrämmande uppgift, men med rätt verktyg tror vi att det borde vara lätt att hantera för alla.  

Målet

När Axel först startade Göra hemsida ville han bara hjälpa andra som behövde en snabb introduktion till att göra en hemsida själva. Men det blev snabbt en plattform där Axel kunde dela med sig av sin omfattande erfarenhet och kunskap, vilket användarna sedan dess har dragit nytta av. Idag är Göra hemsida en av de mest detaljerade hemsidorna för dem som vill skapa sin egen hemsida. 

Det började med enkla guider för hemsideprogram och omfattar i dag onlinebutiker, hemsidor, bloggning och dropshipping. Vårt mål är att visa hur lite komplicerad en hemsida kan vara, och att detta verkligen är något som vem som helst kan göra på egen hand. Just därför har vi varit noggranna med urvalet av produkter som vi nämner på vår hemsida och undvikit komplicerade mellanhänder. 

Hur kan vi hjälpa dig?

Marknaden för hemsideprogram och bloggplattformar har vuxit snabbt de senaste åren, men det betyder inte att alla är lika bra som de påstår. Här har vi hittat vår nisch som kniven som skär genom bruset. Vi tar på oss arbetet med forskning, kvalitetssäkring och kontroll, så att du kan välja det verktyg som passar ditt projekt så enkelt som möjligt. 

Resultatet är en av de mest omfattande vägledningarna på svenska. Vi börjar med de produkter som påstår sig vara anpassade för nybörjare och testar dem sedan på riktigt. Är det verkligen produkter som gör det möjligt att skapa en bra hemsida utan att behöva koda, eller kommer resultatet att bli ungefär som det skolprojekt vi hade i sjunde klass? 

Även om det kan finnas flera skäl till varför du behöver en hemsida, finns det alltid ett behov av att den ska se professionell ut. Därför är det viktigt att verktygen vi rekommenderar faktiskt kan producera bra hemsidor, inte bara en snabb lösning som ser massproducerad ut. 

Vad skiljer oss från andra?

Under årens lopp har det dykt upp ett antal hemsidor som erbjuder information om webbdesign på svenska, men vi fortsätter att sticka ut från mängden. Det är oftast enkla hemsidor som ger en förenklad introduktion till ämnet, medan vi har fokuserat på djupet i våra guider.

Ett typiskt tecken på detta är att vi inte målar upp en perfekt bild, utan lyfter fram både bra och dåliga sidor av varje produkt vi testar. Vi tvivlar på att det finns ett perfekt verktyg för alla, och därför är det viktigt att väga det bra mot det dåliga. Det är den roll som våra detaljerade guider har. 

Våra experter har också stor erfarenhet av att testa olika plattformar, och många av dem är aktivt involverade i webbdesign. Detta har gjort det möjligt att jämföra kvaliteten på olika tjänster, och på så sätt se vad du faktiskt får för pengarna. På så sätt har vi säkert hittat de bästa rekommendationerna och verktygen som faktiskt resulterar i en professionell hemsida.

Vårt team

Göra hemsida grundades av Axel i sökandet efter den perfekta informationskällan, men resan därifrån har lett till att vår personal har vuxit snabbt. I dag hittar du ett talangfullt team av utvecklare, skribenter, SEO-genier och några lite udda produktutvecklare bland vår excentriska personal. 

Trots att teamet bakom Göra hemsida har vuxit avsevärt under de senaste åren har innehållet och fokuset förblivit detsamma. Vi vill hitta de bästa verktygen och ge dig, vår läsare, de mest kunniga rekommendationerna. 

Om du vill veta mer om hur innehållet på den här webbplatsen finansieras och hur Göra hemsida betalar för salt i gröten kan du läsa mer om detta i vår disclosure.