Site123 Erfarenheter: Fullständigt test och granskning (2024)

Skriven av

Axel

Publicerad

Site123 Erfarenheter
Vi finansieras av våra läsare. Om du köper något via våra länkar får vi en provision.
I den här artikeln kommer vi att gå igenom:

Site123 är ett hemsideprogram som syftar till att göra det enkelt att skapa en hemsida. Syftet med tjänsten är att du ska kunna skapa en hemsida i tre enkla steg, nämligen att välja en design, lägga till innehåll och sedan publicera sidan. Men är det verkligen så enkelt att skapa en webbplats?

I den här recensionen tar vi en närmare titt på Site123 för att se hur denna plattform står sig mot andra konkurrenter som Wix och Webnode. Syftet är att ge dig all den kunskap du behöver för att kunna bedöma om detta är lösningen för ditt projekt.

Är du redo att göra en djupdykning i Site123? Då har du kommit till rätt ställe!

För- och nackdelar med Site123

Om du inte har tid att läsa hela recensionen har vi sammanställt några för- och nackdelar med Site123 här för att ge dig en bättre förståelse för plattformens styrkor och svagheter. 

Fördelar med Site123

 • Flerspråkig – Site123 erbjuder verktyg som gör att du kan göra din hemsida tillgänglig på flera olika språk. 
 • Gratisplan – De erbjuder en omfattande kostnadsfri variant där du kan använda tjänsten så länge du vill, inklusive kundtjänst.
 • Användarvänlighet – Plattformen är mycket användarvänlig eftersom du måste använda befintliga mallar. På så sätt visas allt innehåll korrekt när du publicerar det. 

Nackdelar med Site123

 • Reklam – Om du vill bli av med reklam på din hemsida måste du uppgradera till en betald prenumeration. Detta kostar dock mycket  jämfört med konkurrenterna. 
 • Begränsad frihet – Det finns väldigt lite flexibilitet i de färdiga mallarna, vilket gör det svårt att skapa en helt unik hemsida. 

Site123 priser

När det gäller priser kan Site123 erbjuda fem olika nivåer. Här tog det oss ett tag att hitta de olika alternativen, eftersom deras prissättning inte är den mest transparenta. Om du funderar på att använda Site123 kan du välja mellan dessa alternativ:

 • Free – Kostnadsfri tjänst där du kan prova plattformen så länge du vill
 • Basic – Grundläggande eCom-tjänst med en liten Site123-annons i sidfoten 11,87 euro per månad.
 • Advanced – Mer funktionalitet och tar bort Site123-reklamen helt och hållet 15,58 euro per månad
 • Professional – Större urval av översättningar och fler eCom-funktioner 21,14 euro per månad
 • Gold – Allt ingår. Tillgång till 10 e-postkonton och upp till 5 översättningar 26,70 euro per månad
 logo

Ett enkelt hemsideprogram!

Site123 Användarvänlighet och funktionalitet

Färdiga mallar

En av de saker som gör Site123 så lätt att använda är det sätt på vilket du väljer design. Här erbjuder Site123 en stor portfölj av hemsidor som är indelade i olika kategorier och nischer. På så sätt kan du snabbt hitta ett utseende som passar ditt projekt och sedan lägga till det innehåll du behöver. En del av dessa är ganska föråldrade, men möjligheterna är mer än tillräckliga för att arbeta med dem.  

Reklam

En av de saker vi inte gillar med hemsideprogram är påtvingad reklam. Detta finns också på Site123 i form av en annons i sidfoten. Du kan säkert bli av med detta genom att uppgradera till Advanced eller högre, men jämfört med konkurrenterna blir detta helt enkelt dyrt.

Språk

Sidor skapade med Site123 kan översättas till upp till 5 olika språk. Här kan du välja att använda en maskinöversättning eller ange de olika språken själv. Det är också värt att notera att själva plattformen är tillgänglig på mer än 20 olika språk.

SEO

Site123 börjar med en praktisk guide för nybörjare, och det är lätt att lägga till allmänna ändringar som meta och beskrivningar. URL-strukturen är dock inte optimal, särskilt om du behöver flera språk. Du bör därför välja subdomän-tjänsten om du har för avsikt att ha flera språk tillgängliga på din hemsida.

Mobilapp

Site123 är en stor besvikelse här. I skrivande stund har de ingen mobilapplikation och en responsiv design som inte alltid är optimal. Vissa av de sidor som vi har testat är inte korrekt anpassade, vilket gör att innehållet ser konstigt ut. 

Domän

Om du väljer en betald plan får du gratis domäner under det första året, inklusive hosting. Detta kommer sedan att förnyas för 20 dollar per år, vilket inte är en stor sak, men inte heller det mest rimliga alternativet. Vi försökte länka en extern domän till en webbplats på Site123, men lyckades inte. 

Statistik

Du kan lägga till olika verktyg för analys, men Site123:s integrerade lösningar var direkt dåliga. Vi rekommenderar därför att du laddar ner ett tillägg från Site123-appmarknaden om du vill få bättre insikt i trafiken på din hemsida.

Webbshop

Den betalda planen för Site123 innehåller en modul för webbshoppar så att du kan sälja både fysiska och digitala produkter. Här får du tillgång till betalningslösningar för kort, PayPal och offlinebetalningar. Du måste uppgradera till de dyrare planerna för att få full funktionalitet, vilket kan göra Shopify och Wix till bättre alternativ. 

En punkt som är värd att notera på den ljusa sidan är dock att Site123 inte tar ut några andra transaktionsavgifter från dig. OBS: kom ihåg att ta en plan som har tillräckligt med försäljningsorder om du redan har befintlig trafik.

Sammanfattning

Site123 är ett enkelt hemsideprogram som låter dig skapa en professionell hemsida på nolltid. De har gjort mycket rätt, och för nybörjare kan detta vara en bra utgångspunkt. Tyvärr blir plattformen lite begränsande om man vill skapa helt unika hemsidor, vilket gör den mindre lämplig för erfarna designers.

På den ljusa sidan kan de erbjuda en bra lösning för SEO, och deras modul för onlinebutiker är mer än tillräckligt bra för att börja med. Om du har befintlig trafik eller ett stort utbud av produkter rekommenderar vi dock att du inte gör det. Detta beror helt enkelt på att det finns begränsningar för hur många beställningar du kan hantera med de billigaste alternativen. 

star icon

Priser från: 14 USD/mån – 60 USD/månad

star icon

Gratis provperiod: Ja

8.2

Vår bedömning

Fördelar

 • star iconLätt att använda
 • star iconMånga bra funktioner
 • star iconBra för mobiloptimering

Nackdelar

 • star iconInte särskilt bra för SEO

Ofta ställda frågor om Site123

Hur passar Site123 för småföretagare och privatpersoner?

Site123 är lämplig för både småföretagare och privatpersoner eftersom det erbjuder en enkel och kostnadseffektiv lösning för att skapa en professionell hemsida. Plattformen har mallar och verktyg som passar olika typer av hemsidor, såsom portföljer, bloggar, webbutiker och företagssidor.

Är det möjligt att skapa en flerspråkig hemsida med Site123?

Ja, det är möjligt att skapa en flerspråkig hemsida med Site123. Plattformen har inbyggda verktyg för att lägga till och hantera olika språkversioner av din hemsida, vilket gör det enkelt att nå en internationell publik och erbjuda innehåll på flera språk.

Kan jag anpassa designen och layouten på min Site123-hemsida?

Ja, Site123 erbjuder en rad anpassningsmöjligheter för design och layout på din hemsida. Du kan välja mellan olika mallar och färger, justera typsnitt, lägga till egna bilder och ikoner samt anpassa sidstruktur och navigation för att skapa en unik och personlig hemsida.

Hur mycket kostar det att använda Site123 för att skapa och underhålla en hemsida?

Site123 erbjuder både en gratisversion och betalda planer. Den gratisversionen inkluderar grundläggande funktioner och en subdomän. Betalda planer erbjuder ytterligare funktioner som en egen domän, e-postkonton, mer lagringsutrymme och bandbredd samt prioriterad kundsupport. För att få en exakt kostnad rekommenderas att besöka Site123:s officiella webbplats och jämföra de olika planerna.