Weebly Erfarenheter: Fullständigt test och granskning (2024)

Skriven av

Axel

Publicerad

Weebly Erfarenheter
Vi finansieras av våra läsare. Om du köper något via våra länkar får vi en provision.
I den här artikeln kommer vi att gå igenom:

Weebly är ett praktiskt hemsideprogram som låter dig skapa en professionell webbplats med enkla verktyg. Detta gäller särskilt om du vill bygga en gratis hemsida, eftersom de erbjuder en mycket bra kostnadsfri variant. Dessutom är vårt intryck att plattformen är föråldrad jämfört med sina konkurrenter, men vi ska titta närmare på exakt vad Weebly kan erbjuda i den här recensionen. 

Lyckligtvis finns det inte bara negativa saker att säga om Weebly, eftersom de erbjuder ett brett urval av steg-för-steg-guider. Detta gör det väl lämpat för nybörjare som vill ha en steg-för-steg-utbildning i hur man skapar webbplatser. Detta gäller särskilt inom områden som SEO och analys.

 logo

Mycket värde för pengarna!

Undrar du hur Weebly presterar jämfört med andra plattformar? Då har du kommit rätt! Läs vår uppdaterade recension om allt du behöver veta om Weebly år 2024. 

För- och nackdelar med Weebly

Har du inte tid att läsa hela vår recension? Vi har sedan samlat några grundläggande för- och nackdelar i de följande avsnitten. Detta är vad Weebly har att erbjuda i korthet:

Fördelar med Weebly

 • Gratis plan – Weebly är den bästa plattformen för nybörjare som vill prova sig fram utan att behöva betala för dyra tjänster. 
 • Mycket värde för pengarna – Även de dyrare Weebly-paketen är budgetvänliga, vilket innebär att du får mycket värde för pengarna. 
 • Utmärkt SEO-guide – Det råder ingen tvekan om att det kan vara svårt att lära sig SEO, och det är bra att Weebly har steg-för-steg-guider för just detta. 

Nackdelar med Weebly

 • Begränsad redigerare – Programvaran kan uppfattas som mycket begränsad jämfört med liknande plattformar på nätet. 
 • Föråldrade mallar – Även om Weebly erbjuder ett stort urval av mallar kan många av dem uppfattas som föråldrade.
 • Dålig mobiloptimering – Det finns vissa svagheter i mobiloptimeringen av hemsidor som skapats med Weebly. 

Weebly – priser

Om du vill prova Weebly kan du välja mellan fyra olika planer, inklusive en kostnadsfri variant. Det är viktigt att notera att priserna gäller för en 12-månadersprenumeration. 

 • Gratis – 0 kr/mån
 • Personal – 6 USD/mån (9 dollar månadsvis)
 • Professional – 12 USD/mån (16 dollar månadsvis)
 • Performance – 26 USD/mån (29 dollar månadsvis)

Weebly – användarvänlighet och funktionalitet

När det gäller användarvänlighet och funktionalitet är Weebly något begränsad. Plattformen har ett utseende som kan uppfattas som föråldrat, men redigeringsfunktionen är enkel att använda. Du kan enkelt dra och släppa element, men placeringen är något begränsad. Du måste hålla dig inom Weeblys gränser. Detta innebär färre möjligheter än till exempel Webnode och Wix

Färdiga mallar

Weebly erbjuder ett stort urval av färdiga mallar, men vår åsikt var att många av dessa är föråldrade. Många har ett utseende som skulle kunna passa in i början av 2000-talet, men för moderna webbplatser drar de ner upplevelsen. Det innebär att du antingen måste göra stora ändringar själv eller bygga upp webbplatsen från grunden. 

Reklam

Fördelen med Weebly är att det inte finns någon reklam på sidorna som du måste stå ut med i Wix gratisversion. Detta ger dig fler möjligheter att testa plattformen, men också att du kan göra din webbplats klar och sedan gå över till en betald plan för att lansera din webbplats

Språk

Tyvärr finns Weebly bara på engelska, men det borde inte vara någon utmaning för de flesta. Det mesta av plattformen är ganska självförklarande, vilket gör det lätt att hitta de element och funktioner som du behöver. 

SEO

Hemsideprogram har länge haft ett dåligt rykte när det gäller SEO, men här erbjuder Weebly en bra lösning. De har ett antal integrerade SEO-lösningar, inklusive en sitemap, HTML-formatering, Meta och responsiv design. Dessutom erbjuder de steg-för-steg-guider som gör det enkelt att komma igång med SEO.

Mobilapp

Weebly erbjuder inte en individuell applikation, vilket placerar dem bakom Squarespace och Wix i tävlingen. Detta har inneburit att de på denna punkt är betydligt svagare än sina konkurrenter.

Domän

Om du väljer Pro (12 USD/mån) eller Business (25 USD/mån) kan du få en gratis domän som inkluderar det första året. Priset för domänen förnyas sedan till 20 USD per år. Weebly är långt ifrån det billigaste alternativet på detta område, men att ha allt på ett och samma ställe gör arbetet mycket enklare. 

Statistik

Vi var inte särskilt imponerade av analysverktygen för Weebly. Undantaget är tjänsten för webbshoppar där Squares egna verktyg är tillgängliga för kunderna. På detta område har det skett stora förbättringar sedan företaget köptes av Square, men de har fortfarande en bit kvar innan de kan konkurrera med Wix, Webnode och Squarespace.

Webbshop (eCom)

Weebly förvärvades av Square och har sedan dess lagt stort fokus på drift av onlinebutiker. Här har de en utmärkt utgångspunkt, men när redigeraren för hemsideprogrammet är så föråldrad att den inte riktigt räcker till. Som ett resultat har Weebly en bra utgångspunkt, men de är inte riktigt i linje med sina konkurrenter. Däremot har de bra analysverktyg från Square, vilket gör det lättare att hålla koll på försäljningen genom dina olika kanaler.

Sammanfattning

Weebly har länge funnits på marknaden för hemsideprogram, men de hamnade efter mer innovativa konkurrenter som Wix och Webnode. Vi har tidigare testat denna plattform och var inte särskilt imponerade av resultaten. Detta verkar dock ha ändrats nu när företaget har köpts upp av Square. De har investerat mer i webbshoppar och har infört imponerande verktyg för SEO.

Det råder ingen tvekan om att de fortfarande har en bit kvar innan de kan konkurrera, men det ser ut som om Weebly har kommit tillbaka på rätt spår. Det ska med andra ord bli spännande att se hur detta företag kommer att återvända till sin forna glans. Under tiden kan nybörjare dra nytta av deras breda utbud av SEO-guider och den kostnadsfria versionen av deras hemsideprogram.

star icon

Priser från: $0 – $25/månad

star icon

Gratis provperiod: Ja

8.1

Vår bedömning

Fördelar

 • star iconGratis provperiod
 • star iconMycket värde för pengarna
 • star iconTillhandahåller bra guider för att optimera hemsidan

Nackdelar

 • star iconInte de bästa mallarna
 • star iconBristande mobiloptimering

Ofta ställda frågor om Weebly

Kan jag använde gratisversionen av Weebly för att länka min domän gratis?

Nej, det får inte längre. Du måste åtminstone ha ett personligt abonnemang för att domänen ska anslutas gratis.

Kan man prova Weebly Pro eller Business gratis?

Nej, men Weebly erbjuder ett 30 dagars pengarna-tilbake-garanti.

Ebjuder Weebly en separat e-posttjänst?

Ja, Weebly erbjuder en e-posttjänst från Googles G-Suite. Detta är en mycket professionell plattform och kostar circa 45 $ per år.

Om du letar efter en billigare e-postvariant kan du registrera din domän hos en Hosting-tjänst som erbjuder en egen e-postlösning och ansluta till Weebly via denna.

Finns det svensk kundsupport på Weebly?

Nej, men kundsupporten finns bland annet på engelska.