7 bästa exemplen på Wix-hemsidor 2024

Skriven av

Axel

Publicerad

Vi finansieras av våra läsare. Om du köper något via våra länkar får vi en provision.
I den här artikeln kommer vi att gå igenom:

Varje gång vi pratar om hemsideprogram märker vi snabbt att det finns ett visst motstånd i ämnet. Många tror att en hemsida som byggs med Wix är ganska enkel och inte kan konkurrera med plattformar som WordPress och Weebly. Lyckligtvis finns det ett stort antal hemsidor som motbevisar detta med stil, och vi har naturligtvis hittat några av dem. 

Wix har med tiden blivit ett av de mest populära hemsideprogrammen, och deras flexibla tjänster öppnar upp för en rad möjligheter. Många av dessa är byggda på mallar som du hittar i Wix och kan därför fungera som en utmärkt motivation för dig att skapa din egen hemsida. 

Med det sagt är det värt att notera att Wix utan tvekan är det mest användarvänliga hemsideprogrammet på marknaden där du verkligen kan skapa professionella hemsidor utan att behöva programmera. Därför är det ännu mer motiverande att se att framgångsrika hemsidor skapas med Wix. 

I den här artikeln har vi därför lyft fram några av de bästa Wix-hemsidor som vi har hittat exempel på under 2020. Det här visar en del av vad du kan få med Wix-verktyg, men kan också fungera som en bra inspiration för hur du kan designa din nästa hemsida.

Våra favoriter som skapats med Wix 2023

För att säkerställa att det rör sig om riktiga hemsidor har vi använt data från fler än Wix. En del av detta innebär att vi gör en analys av trafiken och domänernas auktoritet med hjälp av SEMrush för varje hemsida som nämns i denna lista. Anledningen till att vi har valt att göra detta är att vi vill försäkra oss om att det verkligen rör sig om hemsidor som har riktig trafik och som rankas väl i Google för sina ämnen. 

Zelie for She

Med 1 300 besök per månad är Zelie for She ett bra exempel på hur man kan skapa en spännande webbshop utan stora budgetar. Sajten drivs av indie-designern Ellan Zelie, som har sitt företag i Los Angeles. Alla produkter på hemsidan är sorterade efter kollektioner, och den eleganta designen gör att hemsidan skulle kunna vara hämtad direkt från en modetidning. Dessutom har de lagt till funktioner som nyhetsbrev, vanliga frågor och kontaktformulär via Wix.

Amorilla

En annan webbshop som också är gjord med Wix är Amorilla. Det här är faktiskt en modesajt precis som Zelie for She, men den har ett något annorlunda mål. Amorilla har sin utgångspunkt i hållbara textilier, vilket ger ett inspirerande urval av produkter som du hittar på sidan. Utöver en minimalistisk design använder de sig av tillägg för livechatt, nyhetsbrev och har ett antal videor på sin sida. Detta ger en bättre upplevelse för användarna och inte minst en levande sida. 

Hair Comes the Bridge

Det kan ofta vara svårt att hitta en bra domän, men inget är bättre än en bra ordvits som även lämpar sig perfekt som domän. Så vi var naturligtvis tvungna att ta fram Hair Comes The Bridge som ett bra exempel på detta. Hemsidan är naturligtvis gjord med Wix och har imponerande 13000 besök varje månad. Sajten handlar om hårstyling för bröllop och har därför ett stort urval av produkter med bilder. Navigeringen är enkel trots att webbplatsen har fler än 150 underliggande sidor i sin sitemap. Ett perfekt exempel på hur du kan skapa en stor sida med hjälp av Wix.

Eterna

Om du vill ha ett bra exempel på hur Wix kan användas på ett mer seriöst sätt är Eterna en utmärkt utgångspunkt. Detta är ett schweiziskt klockmärke som erbjuder klockor i det övre prissegmentet. De har en historia som går tillbaka till 1856, men sedan dess har de tillverkats med mycket modernare verktyg (Wix förstås). Här används aktivt stora bilder och detaljerad information om varje produkt som finns på hemsidan. Webbplatsen har en DR på 45 personer och över 7 000 unika besökare varje månad, så det är definitivt en sajt som tål en del belastning. 

Hush Mayfair 

Mayfair är en lyxig stadsdel i London som länge varit populär bland eliten. Det är viktigt att en restaurang har en seriös hemsida som visar vad den handlar om. Hush Mayfair har tydligt åstadkommit detta med hjälp av sina Wix-system för restauranger. Förutom informativa sidor om restauranger har de använt integration från Google Maps, ett kontaktformulär och möjligheten att servera bord. En annan funktion som vi blev imponerade av är möjligheten för arbetssökande att ladda upp sitt CV direkt på restaurangens hemsida. 

Red Bamboo NYC

På andra sidan hittar vi en annan populär restaurang som säljer vegansk mat i toppklass. Red Bamboo är en restaurang i New York som låter sina kunder publicera recensioner direkt på hemsidan. Dessutom kan du köpa mat från ett antal tjänster som Postmates, Ubereats och Grubhub i de områden där detta finns tillgängligt. Hemsidan består av ett antal fina bilder, ett beställningssystem samt integration med sociala medier. 

The Potter Trail

Även om hemsidan inte har någon direkt koppling till Warner Bros eller Harry Potter har den snabbt blivit en ledande aktör i Edinburgh. Webbplatsen erbjuder vandringsturer till ett antal populära destinationer där filmerna har spelats in, något som många fans har önskat sig. Sajten är utformad med en trevlig visuell profil, samt ett bokningssystem och en virtuell rundtur för dem som inte har möjlighet att resa till Edinburgh. 

Sammanfattning

En anledning till att många människor drar sig för att använda en portal som Wix är att de tror att hemsidorna kommer att vara medelmåttiga, men vi har bevis för motsatsen! I den här artikeln har vi tittat närmare på några av de bästa hemsidorna som skapats med Wix. Utbudet är brett och du kan därför hitta inspiration till en rad olika nischer som alla är gjorda med Wix egna verktyg. Du kan också se hur olika tillägg som finns i Wix-plattformen kan användas för att göra webbplatser mer funktionella.